Izjava o privatnosti

Politika kolačića Qware-a

Qware, koji se nalazi na adresi Blaak 6 3011 TA Rotterdam, Holandija, odgovoran je za obradu ličnih podataka kako je navedeno u ovoj izjavi o privatnosti.

Podaci za kontakt:

http://www.qware.nl/

Blaak 6 3011 TA Rotterdam Holandija

+31 (010) 2229600

Osobni podaci koje mi proces

Qware obrađuje samo lične podatke na našoj web stranici koji su ostavljeni u obrascu za kontakt. Nadalje, samo se ponašanje posjetitelja stranice koristi za mogućnosti oglašavanja na mreži i za istraživanje obrazaca ponašanja u cilju poboljšanja stranice. Ovo omogućava Qwareu da poboljša i prilagodi lakoću korištenja web stranice za potrošača.

Posebni i/ili osjetljivi lični podaci koje obrađujemo

Naša web stranica i/ili usluga nemaju namjeru prikupljati podatke o posjetiteljima web stranice koji su mlađi od 16 godina. Osim ako imaju dozvolu roditelja ili staratelja. Međutim, ne možemo provjeriti da li je posjetitelj stariji od 16 godina. Stoga preporučujemo roditeljima da budu uključeni u onlajn aktivnosti svoje djece, kako bi se spriječilo prikupljanje podataka o djeci bez dozvole roditelja. Ako ste uvjereni da smo prikupili lične podatke o maloljetniku bez takve saglasnosti, kontaktirajte nas na info@pirox.nl i mi ćemo te podatke izbrisati.

U koju svrhu i na osnovu čega učiniti obrađujemo lične podatke?

Qware obrađuje vaše lične podatke u sljedeće svrhe:

- Slanje našeg biltena i/ili reklamne brošure

- Da bi vas mogli nazvati ili vam pošaljite e-mail ako je to potrebno da bismo mogli obavljati naše usluge

- Obavještavati vas o promjenama naših usluga i proizvoda

- Da vam ponudimo mogućnost kreiranje naloga

- Qware analizira vaše ponašanje na web stranici kako bi poboljšao web stranicu i prilagodio asortiman proizvoda i usluga vašim željama.

- Qware prati vaše ponašanje surfanja na raznim web stranicama kako bi prilagodio naše proizvode i usluge vašim potrebama.

- Qware također obrađuje lične podatke ako smo zakonski obavezni na to, kao npr. podatke koji su nam potrebni za našu poresku prijavu.

Automatsko donošenje odluka

Qware donosi odluke, na osnovu automatizovane obrade, o pitanjima koja mogu (značajno) uticati na ljude. To su odluke koje donose kompjuterski programi ili sistemi, a da nije uključena osoba (npr. zaposleni u Qware-u). Qware koristi sljedeće kompjuterske programe ili sisteme: Google Analytics, Google Adwords, Facebook Advertisement, Instagram Advertisement, Social Media Advertisement.

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Qware neće pohraniti vaše lične podatke duže nego što je striktno potrebno za ispunjenje svrhe za koju se prikupljaju vaši podaci. Primjenjujemo sljedeće periode čuvanja za sljedeće (kategorije) ličnih podataka: (Kategorija) ličnih podataka > Period čuvanja > Osobna razloga > Period zadržavanja > Adresa Razloga > Period zadržavanja > Razlog itd.

Dijeljenje ličnih podataka sa trećim licima

Qware ne prodaje vaše podatke trećim licima i pruža ih samo ako je to neophodno za izvršenje našeg ugovora s vama ili radi ispunjavanja zakonske obaveze. Sklopili smo ugovor za obradu podataka sa kompanijama koje obrađuju vaše podatke u naše ime kako bismo osigurali isti nivo sigurnosti i povjerljivosti vaših podataka. Qware ostaje odgovoran za ovu obradu.

Kolačići ili slične tehnike koje koristimo

Qware koristi funkcionalne, analitičke kolačiće i kolačiće za praćenje. Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se pohranjuje u pretraživač vašeg računara, tableta ili pametnog telefona kada prvi put posjetite ovu web stranicu. Qware koristi kolačiće s čisto tehničkom funkcijom. Oni osiguravaju da web stranica radi ispravno i da se, na primjer, pamte vaše željene postavke. Ovi kolačići se također koriste kako bi web stranica ispravno radila i kako bi se optimizirala.Osim toga, postavljamo kolačiće koji prate vaše ponašanje surfanja kako bismo vam mogli ponuditi prilagođeni sadržaj i reklame. Kada ste prvi put posjetili našu web stranicu, već smo vas obavijestili o tim kolačićima i zatražili vaše dopuštenje za njihovo postavljanje. Možete se odjaviti s kolačića tako da konfigurišete svoj internet pretraživač na način da više ne pohranjuje kolačiće. Osim toga, možete izbrisati sve informacije koje su prethodno bile pohranjene koristeći postavke vašeg pretraživača. Za objašnjenje, pogledajte: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Pregled, izmjena ili brisanje podataka
Imate pravo da pregledate, ispravite ili uklonite svoje lične podatke. Osim toga, imate pravo da povučete svoju dozvolu za obradu podataka ili da uložite prigovor na obradu vaših ličnih podataka od strane Qware-a i imate pravo na prenosivost podataka. To znači da nam možete podnijeti zahtjev za slanje ličnih podataka koje imamo o vama u kompjuterskom fajlu vama ili drugoj organizaciji koju vi imenujete. Na info@pirox.nl možete poslati zahtjev za uvid, ispravku, brisanje, prijenos podataka vaših ličnih podataka ili zahtjev za povlačenje vaše dozvole ili prigovor na obradu vaših ličnih podataka. Kako bismo bili sigurni da ste zahtjev za uvid podnijeli Vi, molimo Vas da uz zahtjev pošaljete i kopiju Vašeg dokaza o identitetu. U ovoj kopiji, zacrnite svoju fotografiju za pasoš, MRZ (mašinski čitljiva zona, traku sa brojevima na dnu pasoša), broj pasoša i službeni broj građana (BSN). Ovo je radi zaštite vaše privatnosti. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u najkraćem mogućem roku, ali u roku od četiri sedmice. Qware također želi istaći da imate mogućnost podnošenja žalbe nacionalnom nadzornom tijelu, Holandskom tijelu za zaštitu podataka. To možete učiniti putem sljedeće veze: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Kako štitimo lične podatke

Qware ozbiljno shvaća zaštitu vaših podataka i poduzima odgovarajuće mjere za sprječavanje zloupotrebe, gubitka, neovlaštenog pristupa, neželjenog otkrivanja i neovlaštenih promjena. Ako imate utisak da vaši podaci nisu propisno zaštićeni ili postoje naznake zloupotrebe, obratite se našoj službi za korisnike ili putem info@pirox.nl.

Qware je robna marka/trgovačko ime Pirox International B.V.

Za više informacija pogledajte: Pirox.nl

.